Fatih dizisi oyuncuları ekibi kadrosu cast kimler oynuyor

Mehmet Akif Alakurt

Fatih Sultan Mehmet

      7. Osmanlı Sultanı… 38-40 yaşlarında. Uzun boylu yakışıklı, karizmatik bir adam. Çok zeki, ciddi, az güler. Kültürlü, birkaç yabancı dili (Latince, Rumca, Arapça, Sırpça, Farsça, Türkçe) ana dili gibi konuşur. Öğrenmeye her daim açık. Dini inancı güçlü ama farklı inançlara saygılı. Aklına koyduğunu yapar. Çok ketum. Sezgileri çok güçlü. İleri görüşlü. İlim adamlarına ve sanatçılara çok değer verir. Kendisi de şairdir, çok güzel konuşur.
      Mehmet Akif Alakurt

Mehmet Akif Alakurt, 1979’da Fatsa’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra model olmaya karar verdi. Modelliğe, Neşe Erberk’in ajansına girerek başladı. 1998 yılında “Gelecek Vaat Eden” ve “Türkiye Prensi” ünvanlarını aldı. 2001 yılında Best Model of Turkey yarışmasına girdi ve birinci oldu. Yine aynı sene Dünya ikincisi oldu.

Filmografi
– Zeytin Dalı, 2005
– Hacı, 2006
– Sıla, 2006
– Adanalı, 2008
– Reis, 2011

—————————————————–
Seda Akman

Gülbahar Hatun

Şehzade Bayezıd’ın annesi. 38 yaşında, güzel bir kadın. Hırslı, gururlu, otoriter.

Kendine güvenli, ikna ve organizasyon kabiliyeti yüksek, hayli zeki ve tutkulu biridir. Vaktiyle Sultan Mehmet’e tutkuyla bağlanmış, hatta aşk acısı çekmişse de Sultan’ın kaprislere ve kadınsı oyunlara müsamaha edecek bir yapıda olmadığını anlamakta gecikmemiş ve uzun zaman önce bütün dikkatini, enerjisini ve beklentilerini oğlu, en büyük şehzade Bayezıd’ın günün birinde babasının tahtına geçmesi hedefine odaklamış. Güç ve iktidar ihtirası var.

Seda Akman

1978’de Kütahya’da doğdu. Liseden sonraki 4 yılını Ankara’da geçirdi. 1997 yılında Ankara Bilkent Üniversitesi’nde diksiyon ve oyunculuk üzerine üç aylık bir kurs gördükten sonra aynı yıl Kanal 6’da Jetset adında bir TV programı sundu.

Ankara’da yaşadığı dönemde 1998’de Miss Palmolive seçildi. Daha sonra aynı yıl 23 ülke güzelinin katıldığı Miss Intercontinental yarışmasında dördüncü oldu. 1999’da Best Model of Turkey yarışmasında Best Fotomodel seçildi.

1999 yılında İstanbul’a yerleşti. 2000-2004 yılları arasında Number One ve Dream TV’de farklı programlarda sunuculuk yaptı.

2003 yılından beri TV dizilerinde oyunculuk yapmaya devam ediyor.

Filmografi
– Yazı Tura, 2003
– Mühürlü Güller, 2003
– Ölümsüz Aşk, 2003
– Bir İstanbul Masalı, 2003
– Balans ve Manevra, 2004
– Aşk Yolu, 2005
– Kanlı Düğün, 2005
– Emret Komutanım, 2005/2007
– Emret Komutanım Şah Mat, 2006
– Annem, 2007
– Arka Sokaklar, 2010
– Behzat Ç., 2010

———————————————————

gamze özçelik

Çiçek Hatun

Şehzade Cem’in annesi. 30 yaşlarında, güzel bir kadın. Aynı zamanda, Sultan’ın kendine en yakın bulduğu eşi. Son derece zeki, işini bilir bir kadın. Kendini, Fatih’in yanında kendine diğer kadınlarından daha özel bir yer edinmek için kendini geliştirmiştir. Analitik düşünen, lafını sakınmayan, ‘direkt’ bir karakter. Fatih’e büyük hayranlık besliyor, saygı duyuyor. Tek bir şey bunun önüne geçiyor Çiçek için; annelik içgüdüsü.

Gamze Özçelik

1982’de İstanbul’da doğdu. Maltepe Anadolu Lisesi ve Bilgi Üniversitesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra, 1999’da Elite Model Look İpek Güzeli, 2000’de Miss Turkey ikinci güzeli seçilmiştir. Buzda Dans, Popstar, Türkstar gibi yarışma programlarının sunuculuğunu üstlenmiş ve birçok özel gecenin sunumunu yapmıştır.

Filmografi
– Hırsız Var!, 2004
– Eyvah Kızım Büyüdü, 1999
– Cinler ve Periler, 2001
– Tatlı Hayat, 2001
– Serseri, 2003
– Düşler ve Gerçekler, 2005
– Savcının Karısı, 2005
– Arka Sokaklar, 2006-2009,2011-2013
– Canan, 2011

—————————————————————————————————

Müjde-Uzman

Dilyar

      20 yaşlarında, çok sade ama oya gibi hatları olan, anlamlı yüz ifadesi olan, farklı, güzel bir kız. Konuşamıyor, ama duyabiliyor.  Gönül gözü açık, su gibi duru, saf. Neredeyse Tanrı’nın Fatih için yolladığı bir melek, sanki bu dünyaya gelişindeki misyon sadece Fatih’in hayatını kurtarmak ve ona koşulsuz “saf” sevgiyi tattırmakmış gibi…
      Müjde Uzman

1984 İstanbul doğumludur. 2001 yılında Elite Model Look Yarışması’nda birincilik kazandı. Oyunculuk ve modellik yapmaktadır.

Filmografi
– Kapalıçarşı, 2010
– Aşk Bir Hayal, 2010
– Muhteşem Yüzyıl, 2011-2012
– Bir Çocuk Sevdim, 2012
– 20 Dakika, 2013

—————————————————————————-

birkan sokullu

Mustafa
      19-20 yaşlarında. Uzun boylu, çok yakışıklı ve çekici bir genç. Babasına en çok benzeyen evlat. Çok iyi bir yönetici olduğu kadar çok iyi de bir askerdir. İnsan ilişkileri çok güçlüdür. Karizmatiktir. Herkesin gönlünü kolayca kazanır ve etkiler. Devlet erkanı, saray ahalisi ve yeniçerilerin gözdesidir. Babasına hayranlık derecesinde saygılı ve düşkündür.
      ————————
      Birkan Sokullu
1985 İstanbul doğumlu olan Birkan Sokullu, Maltepe Üniversitesi Radyo TV Programcılığı Bölümü’nü bitirdi. İstanbul Aydın Üniversitesi Drama ve Oyunculuk Bölümü’nde eğitimine hala devam eden oyuncu, aynı zamanda profesyonel basketbolcudur.

Filmografi
– Uçurum, 2012
– Küçük Sırlar, 2010-2011
– Melekler Korusun, 2009
– Küçük Kadınlar, 2009
– Elif, 2008

—————————————————————————————————————-

salih bademci
Bayezıd
      23 yaşlarında. Yüz hatları ve ifadesi; hırslı, iç çatışmalar yaşayan ve biraz sinsi bir yapısı olduğunu açığa verir. Taht hayallerinde en büyük veliaht olmanın kendisine bir avantaj sağlamayacağını bilir. Çünkü babasının, tahta kardeşi Mustafa’yı layık gördüğünün farkındadır. Çocukluğundan beri kardeşini kıskanmış ve onunla rekabet halindedir.
    ————————–
    Salih Bademci

1984 İzmir doğumludur. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunudur.

Filmografi
– Mıymıntılar Kralı, 1994
– Barda, 2006
– Elveda Rumeli, 2007
– Öyle Bir Geçer Zaman Ki, 2010-2013

————————————————————————-

alma terzic

Züleyha

    17-18 yaşlarında, çok güzel, çok masum yüzlü, su gibi bir kız… Sadrazam Mahmud Paşa’nın ikinci eşi. Züleyha’nın annesi, saraydaki hizmetli cariyelerden birisidir ve Gevherhan Sultan’ın dadılığını yapmış, sonra çırak çıkartılıp, Mahmud Paşa’nın ahbabı bir paşayla evlendirilmiştir.

reha özcan

Mahmut Paşa
      50 yaşlarında. Zeki, öz güveni yüksek, açık sözlü, lafını yeri geldiğinde Fatih Sultan Mehmet’e karşı bile sakınmaz, sabırlı. Dirayetli. Çok iyi bir asker ve idareci. Bonkör, yardımsever ama çok hırslı. Yerinde ve gerektiği kadar konuşur. Onuruna düşkün.
    ———————–
    Reha Özcan

1965 tarihinde, Bingöl’de doğdu. Kartal Anadolu Lisesi’ni tamamladıktan sonra lisans eğitimini 1987 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde tamamladı. Profesyonel tiyatro hayatına 1987’de Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda başladı. 1990-91 sezonunda İstanbul Devlet Tiyatrosu’na atandı. 1992-93 sezonunda Antalya’ya yerleşti ve meslek hayatına Antalya Devlet Tiyatrosu’nda devam etti. Akdeniz Üniversitesi’nin tiyatro kulübünü yönetmen olarak çalıştırdı. Ayrıca, Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nda yönetmenlik yaptı. 2010\2011 sezonunda, “Bedensiz Kadın” oyunu ile tekrar İstanbul Devlet Tiyatrosu’na tayin oldu. Tiyatro aktörlüğünün yanı sıra sinema ve televizyon çalışmaları da yapmıştır. Rol aldığı “Bahtı Kara” filmi ile birçok ödüle aday gösterilmiş ve ödül sahibi olmuştur.

Filmografi

– Naciye’yi Kim Sevmez, 2005
– Dağlar Delisi, 2007
– Bahtı Kara, 2008
– IV. Osman, 2009
– Kollama, 2009
– Üsküdar’a Giderken, 2010
– Kurtlar Vadisi Pusu, 2011
– Yangın Var : Murat Saraçoğlu, 2011
– Suskunlar, 2012

————————————————————————————————————————–

hande soral
Hande Soral – Gevher

——————————————————————————–
Daghan-Kulegec
Turahan Bey 
      25-27 yaşlarında Sultan Mehmet’in kurduğu istihbarat teşkilatındaki en özel ajanı. Adeta devrinin “James Bond”u. Yiğit, gözü kara bir savaşçıdır, hem atletik yetenekleri hem dönemin savaş sanatlarına dair uzmanlığı son kertededir. Bunların yanı sıra; son derece iyi eğitimlidir, çok sayıda yabancı dil bilir.
      ———————

Dağhan Külegeç

1978’de İstanbul’da doğdu. Eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde tamamladı. İlk oyunculuk deneyimine Ali Taran’ın yönettiği McDonald’s reklamında rol alarak başladı.

Filmografi
– Lise Defteri (2003-2004)
– Hırsız Polis (2005-2006)
– Kavak Yelleri (2007-2011)

Reklam filmleri
– Ülker Halk Bisküvi
– Ülker İkram
– Coca Cola Shubuo
– McDonald’s
– Vodafone 3G

——————————————————————————————————–

furkan şentürk

Cem Sultan

    13 yaşlarında bir genç. Yakışıklı ve çok temiz yüzlüdür. Genellikle sakindir, huzur verir. Saygılı ve terbiyelidir. Az ama öz konuşur. Dirayetlidir. Yeteneklidir. İnce bir zekası vardır, sezgileri güçlüdür. Babasına hayran ve gönülden bağlıdır. Çok iyi ok atar, ata biner. Çeviktir, cesurdur, kararlıdır. Güven telkin eder.

Comments

comments

1 Star2 Stars345 (No Ratings Yet)
Loading...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Scroll To Top